Megjelentek az első CCS Combo csatlakozós európai Superchargerek

Ígéreteihez híven megkezdte az európai Supercharger töltőberendezések átalakítását a Tesla, annak érdekében, hogy a hamarosan érkező Model 3-at CCS csatlakozón keresztül tudják villámtölteni a tulajdonosok. A Superchargerek átalakítása alatt nem kell komoly munkálatokra gondolni, mindössze arról van szó, hogy eggyel több töltőkábellel nézhetnek majd farkasszemet a töltőállomásra érkező teslások, a Type 2-es szabványt támogató töltőfej mellett ugyanis megjelenik a CCS Combo is. A Tesla Worldwide Owners Facebook-csoport egyik tagja le is fényképezte a legelső ilyen Superchargerek egyikét, mely a hollandiai Badhoevedorp városában található:

Forrás: Facebook/Tesla Worldwide Owners

Elon Musk vállalatának összesen több mint 430 Supercharger állomásra kell beszerelni új töltőkábelt, amire februárig van ideje, ha a teljes hálózatot elérhetővé szeretné tenni a legelső CCS portos Model 3-asok számára, ez azonban nem kis mutatvány lenne. A legkisebb Tesla európai rendelése egy héttel ezelőtt nyílt meg, amikor a villanyautó ára is napvilágot látott, arról azonban nem esett szó, hogy várhatóan mikor érnek ide a legelső darabok az Egyesült Államokból, és milyen mennyiségben fognak partra szállni Európában. A legfrissebb hírek szerint azonban 2019 februárjától kezdődően hetente 3000 darab Model 3 fog megfordulni a belgiumi Zeebrugge kikötőjében, erről számolt be a helyi felügyeletért és szállítmányozásért felelős International Car Operators. A vállalat elmondása szerint a legutolsó kiegészítők beszerelése, és az autó végső átvizsgálása is a kikötőben fog történni, ahonnan aztán a tilburgi Tesla-gyár érintése nélkül indulnak útnak a vásárlók felé.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.