Főoldal » elektromos autó » Egy héten belül a második villámtöltőt indította a MOL

Egy héten belül a második villámtöltőt indította a MOL

Ahogy arról múlt héten beszámoltunk, a MOL az év végi hajrában több villámtöltő felszerelését is megkezdte. Az első a Szentendrei út 100-as szám alatt lévő néhány napja már üzemel, a másodikat ma reggel adták át a felhasználóknak a XIII. kerületi Váci út 19. szám alatt a Panoráma irodaház előtt. Az előző töltőhöz hasonlóan ez is a Siemens terméke, és természetesen 50 kW DC teljesítményű töltést kínál CHAdeMO és CCS porton, illetve 22 kW-os AC-t Type 2 kábelen. A MOL Plugee rendszerben üzemelő töltő használatáért ugyan fizetni kell, de így legalább jó eséllyel lehet is rá számítani. A DC töltésért kért 2990, illetve az AC töltésért fizetendő 1990 forint egy lemerült, nagyobb akkus autó esetén akár kimondottan baráti ár is lehet. Az alkalmanként fizetendő fix díjat tavasztól, a MOL új applikációjának bevezetésével egy rugalmasabb árazási struktúra váltja majd. A MOL Plugee rendszerben Budapesten már 7 helyen lehet elektromos autót villámtölteni, és hamarosan 3 további helyszínen indul ilyen szolgáltatás.

Már működő MOL Plugee töltők Budapesten

  • Váci úti 84-90.
  • Istenhegyi út 55. (2 db töltő)
  • Kerepesi út 5-7.
  • Könyves Kálmán körút 41/C.
  • Hunyadi János utca 2.
  • Szentendrei út 100.
  • Váci út 19.

Hamarosan elkészülő Plugee töltők  Budapesten

  • Vágány utca 21. (2 töltő)
  • Golgota tér
  • Nagyszőlős utca 47.

A budapesti MOL Plugee töltők nem képezik a MOL által vezetett NEXT-E projekt részét. Információink szerint a hat országon (Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Horvátország és Románia) átívelő NEXT-E hálózat telepítéseinek előkészítése folyamatosan zajlik, de az első Magyarországi helyszínek beüzemelése adminisztratív okok miatt a jövő év elejére csúszik. A konzorcium ennek ellenére továbbra is tarthatónak gondolja a Magyarországra tervezett 59 helyszín 2019-es megvalósítását. Szlovákiában már üzemel két NEXT-E töltő (köztük egy ultra teljesítményű), és átadáshoz közelít négy horvátországi állomás is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.