Hyundai Kona teszt villanyautós szemmel

Két autó van ma a piacon, amit nagyon sokan várnak, és hazánkban szinte még elérhetetlen: a Tesla Model 3 és a Hyundai Kona. Van ugyan már mindkettőből néhány (vagy legalább egy) az országban, de kipróbálni még csak keveseknek sikerült őket. A Konára váróknak jó hír, hogy akik tavaly nyáron már megrendelték, azok vagy már átvehették, vagy már nagyjából tudják, hogy a következő fél évben kb. mikor vehetik át az autójukat, de akad olyan is, aki már inkább nem akarja megvárni az átadást, inkább meghirdette a még át sem vett autót.

A Hyundai Kona nem az első elérhető árú elektromos autó, amit 60 kWh körüli méretű akkuval lehet kapni, hiszen az Opel Ampera-e már évekkel ezelőtt megjelent, de a Hyundai Ioniq remek fogyasztási adataival és példás tölthetőségével hihetetlenül jó felépítette a Hyundai elektromos hajtásláncának jó hírnevét. Nem csoda hát, hogy sokan várnak a típusra.

Horváth András az elsők közt kapta meg a gyártó hazai képviseletétől az autót egy tesztre, amit Kasler Andival együtt próbáltak ki. Hogy melyikőjüknek mennyire tetszett a Kona, az kiderül az alábbi videóból.

Elektromos autót használsz?