Tisztán elektromos kisbuszt mutat be a Mercedes-Benz Genfben

Tisztán elektromos meghajtású variáns is készül a Mercedes-Benz V-osztályból, melynek megújult dízeles változatáról csütörtökön került fel a honlapra a hivatalos sajtóanyag. Ebben a gyártó leírta, hogy az EQV típusjelzéssel ellátott kisbusz az eDrive@VANs stratégiát fogja erősíteni, melyet az elektromos járművei népszerűsítésére indított el a Mercedes-Benz Vans részlege. A modellkínálatban jelenleg már elérhető az eVito, de 2019 második felében az eSprinter is csatlakozik hozzá. Az EQV a Mercedes-Benz teljesen villanyos meghajtású autóit tömörítő EQ-széria ötödik ismert tagja: a tavaly bemutatott EQC SUV mellett már az EQA ferdehátúról, az EQB kis méretű sportterepjáróról, és az EQS luxusszedánról is olvashattunk korábban a hírekben.

A megújult Mercedes-Benz V-osztály

Az Autocar szerint az EQV a V-osztály/Vito által használt padlólemez átdolgozott változatát kapja egy teljesen új platform helyett, de ennek ellenére egy jóval nagyobb teljesítményre és hatótávra számíthatunk, mint amit a városon belüli csomagszállításra szánt eVito kínál. Az sem kizárt, hogy a dízeles változathoz hasonlóan különböző méretekben is választható lesz a jármű. További részletek ismételten a Genfi Autószalonra maradnak, ahol már egy a véglegeshez nagyon közeli formában lesz látható az EQV. A német vállalat tíz teljesen elektromos modellel tartozik a vásárlóknak 2022-ig bezárólag, ezek egyike lesz a prémium kisbusz.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.