Ilyet sem gyakran látni: két kerékre állt a gyorsuló elektromos Camaro

Az eCOPO elnevezésű teljesen elektromos Chevrolet Camaro tavaly októberi bemutatásakor sokan felháborodtak, hogy hogy merte a General Motors dübörgő benzinmotor nélkül újraalkotni ezt a legendás járművet, sokak szemét ezzel ellentétben pedig éppen az szúrta, hogy miért nem épít legalább egy néhány darabos sorozatot a gyártó, melyet megvásárolhatnak a rajongók. Ugyan villanyos Camaro gyártásáról továbbra sincs hír, az eCOPO fontos szereplője lesz a gyorsulási versenyeknek, a GM ugyanis vele próbálja demonstrálni kipufogógáz-mentes versenyzési elképzeléseit. A minap a 700 lóerős villanymotorral és 800 voltos akkurendszerrel felszerelt autó le is futotta első negyedmérföldes sprintjét, és egyből prezentálta is, mire képes a 810 Nm instant nyomaték: két kerékre ágaskodva szórakoztatta egy kicsit a közönséget. A távot végül 10,142 másodperc alatt teljesítette, elérve a 209 km/h-t. Sajnos az elektromotor munkájának hangját kevéssé lehet hallani a benzinfüstöt köhögő ellenfél ricsaja miatt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.