Főoldal » elektromos autó » Porsche Taycan prototípussal tesztelik a Mobiliti hálózatát

Porsche Taycan prototípussal tesztelik a Mobiliti hálózatát

Ma délután meglepetés vendég érkezett a Mobiliti budaörsi Decathlonnál a héten elkészült töltőjéhez. A kissé ütött-kopott fekete autó nem más, mint a Porsche hamarosan megjelenő Taycan modelljének az egyik prototípusa, ami kimondottan a különböző villámtöltők és helyszínek teszteléséhez érkezett Magyarországra. Az első állomás az az M1-M7 közös szakasza mellett álló új Tritium töltő volt, amit a Villanyautósok Közössége holnap (február 2.) délelőtt 10 órakor fog felavatni. Mivel az autó a különösen nagy teljesítményű (akár 350 kW) tölthetőségéről híres, az 50 kW-os töltő kihasználása nem okozott akadályt, így amíg ott voltak a töltő végig maximális teljesítményen üzemelt.

(fotók: Gabor111)

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.