Töretlen a Hyundai Kona népszerűsége

2019 áprilisában a Hyundai összesen 6807 db elektromos autót adott el, amely 195 százalékos növekedés egy év alatt, azaz háromszorosára növelték a konnektoros autók számát, közölte az insideevs.com. Egy év alatt összesen 23843 elektromos Hyundait adtak át a vásárlóknak.

A legnépszerűbb típus természetesen a Kona elektromos változata, amelyből 4403 példányt értékesítettek, azonban ezek majdnem fele otthon, Dél Koreában talált gazdára, külföldre csupán 2674 darab jutott.

Hamarosan érkezik azonban a tágasabb és áramvonalasabb Ioniq nagyobb akkumulátorral, ami könnyen megelőzheti a mini-SUV eladásait a háziversenyben és átveheti a legnépszerűbb elektromos Hyundai címet.

További érdekes hír a Hyundaitól, hogy 462 példány már a hidrogén üzemanyagcellás Nexo típusból is gazdára talált.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.