Kiszivárgott képeken az elektromos Opel Corsa!

A tisztán elektromos hajtáslánccal is megjelenő Opel Corsa legújabb generációjának bemutatkozására és a rendelés megnyitására hivatalosan június 4-ig kell várnunk, ám az internet nem az a hely, ahol bármi is titokban marad, így néhány kiszivárogtatott képnek köszönhetően már most véleményt alkothatunk az új dizájnról. A képeket először a francia L’Automobile Magazine tette közzé, majd kis időn belül le is vette, ám ez pont elég volt ahhoz, hogy a WorldScoop fórumról továbbterjedve az autós magazinok honlapján kössenek ki. Az új Corsa felépítése kísértetiesen hasonlít a megújult Peugeot 208-asra, hiszen mindkét kompakt ferdehátú alapját ugyanaz a CMP padlólemez adja, de azért a fontosabb dizájnelemekben igyekeztek eredetiek lenni az Opel formatervezői, így egy egészen formabontó látványvilágot tártak elénk a korábbi változatokhoz képest. Szerencsénkre a kiszivárgott fotókon éppen a tisztán villanyos változat látható, így a típusjelzésből az is kiderül, hogy Corsa-e lesz a villanyautó neve.

Forrás: Carscoops

Hivatalos adatokra még várnunk kell, de a képeket posztoló fórumozó szerint az új Corsa 40 mm-rel hosszabb és 18 mm-rel szélesebb elődjénél, és a csomagtér is 25 literrel több holmit képes befogadni. Ami a meghajtást illeti, ugyanarra a 100 kW-os villanymotorra és 50 kWh-s akkucsomagra kell számítanunk, mint a Peugeot e-208-ban, így a hatótáv is nagyjából 340 kilométer körül alakul a WLTP szerint. Az autó áráról egyelőre nincs információ, de a vezérigazgató azt ígéri, hogy igencsak vonzó lesz.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.