Egyszerűbb lesz a villanyautós barát szálláshelyek keresése

Villanyautót tölteni alvás közben a legkényelmesebb, ha mindig fel tudjuk tölteni az egyébként is a parkolóban álló autót, akár még gyorsabban is haladhatunk villanyautóval, mint hagyományossal, mert sosem kell megállnunk tankolni, amire nem is mindig elég két perc.

Sokat utazó villanyautósként mikor szállást keresek, már nem a képeket vagy az értékeléseket nézem meg először, hanem írok egy körlevelet 4-5 szálláshelynek, amiben megkérdem, hogy tudnak-e adni éjszakára egy konnektort, amiről feltöltöm az autót, természetesen az elfogyasztott áramot kifizetem. Mivel a legtöbb szállásadó azt hiszi, hogy egy villanyautó töltéséhez félelmetes energiaigény kell, mindig leírom az autó akkujának kapacitását, a várható költséget, a szükséges teljesítményt, kevésbé hozzáértőknek odaírom, hogy egy olyan konnektor biztosan elég lesz, amiről egy nagyobb teljesítményű háztartási gépet működtetni tudnak.

Az esetek többségében pozitív választ kapok, általában az áramért sem kérnek pénzt, én azért odaadom borravalóként. Azonban ez a rendszeres email írás és a válaszok összegyűjtése kicsit fárasztó. Mikor a közelmúltban a tengerpartra mentünk, valamiért nehezebben ment ez, Pulában a szokásos 4-5 helyett legalább 20 szálláshellyel leveleztem, mire megnyugtató választ kaptam. El is panaszoltam az airbnb ügyfélszolgálatának, hogy ez mennyire felesleges és fárasztó egy villanyautósnak, bezzeg a konkurenciánál lehet szűrni a villanyautó töltőt is biztosító szálláshelyekre.

Nagy valószínűséggel nem én voltam az egyetlen, aki ezt a hiányosságot jelezte, ugyanis megjelent a szállásadók adminisztrációs felületén egy fontos jelölőnégyzet, ami a booking rendszerében már legalább egy éve szerepel. Már csak a szállás.hu van lemaradva a nálunk legdivatosabb szálláshely kereső portálok között…

Vajon van villanyautó töltő a kiszemelt szálláshelyen?

Persze még biztosan kell néhány hónap, amíg a szállásadók észreveszik ezt a lehetőséget és bekattintják, így ez a cikk most nem kizárólag villanyautósokhoz, hanem a panzió tulajdonosoknak is szól: aki tud biztosítani egy közönséges konnektort, az jelezze, mert egyre nő erre az igény, amíg minden szállásadó nem veszi észre és alkalmazkodik, addig ez egy kis versenyelőnyt is jelenthet.

Villanyautósként pedig egyre közelebb kerül az az idő, amikor nem kell körlevelet írni foglalás előtt a szálláshelyeknek, elég lesz helyette kereséskor bekapcsolni ezt a szűrést.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.