Olcsóbb a Tesla Model S és Model X

A múlt heti 400 dolláros Model 3 áremelkedéssel ellentétben ezúttal árcsökkenésről számolt be az Electrek: a Model S és Model X típusok ára 2-3% közötti mértékben csökken, így a Model S 75 000,  a Model X 81 000 dollártól érhető el az amerikai vásárlók számára. A Tesla szóvivője az árcsökkenést szinte szóról szóra azzal kommentálta, mint a Model 3 áremelését, azaz, ahogy minden autógyártó, időnként a Tesla is átgondolja az árképzési stratégiáját, persze nem mulasztotta el hozzátenni, hogy ezúttal nagyobb a csökkenés mértéke, mint a múlt heti áremelés nagysága volt.

Az árcsökkenés oka jó eséllyel a közelgő komolyabb ráncfelvarrás előkészítése, amelyben várhatóan a régebbi modellek is megkapják majd a Model 3 hatékonyabb rendszerét.

Az új, lényegesen hatékonyabb hajtásrendszernek köszönhetően a Tesla 10%-os hatótáv növekedést ígér a felfrissített Model S és Model X számára, mellékesen nagyobb teljesítményt és nyomatékot is kapnak a legújabb Teslák.

A hatékonyabb hajtásrendszeren kívül az új modellek várhatóan adaptív lengéscsillapító rendszert is kapnak és növekedhet a töltési sebesség is. Az új Model S és X ki tudja majd használni a V3 Superchargerek teljesítményét, a Supercharger V2 esetén 145 kW, a Supercharger V3 esetén 200 kW töltési teljesítményt ígérnek.

EZT OLVASTAD MÁR?  Plug-in hibrid kombiként is kapható az Audi A6

Az árengedményen kívül a Tesla korlátlan Supercharger használattal is csábítja a vevőket a raktáron lévő modellek vásárlására.

Elektromos autót használsz?