Így készül a Mercedes-Benz EQC

A Mercedes-Benz tisztán elektromos sportterepjárója májusban felkerült a gyártósorra, ám egyelőre csupán a termelés felfuttatása történik, mielőtt az év végén elérné a brémai gyár a napi 100 darabos, valamikor 2020-ban pedig a 200 darabos kapacitást. A gyártás kezdetekor a Daimler néhány fénykép és egy videó erejéig megmutatta, hogy mi is történik a létesítmény falain belül, a most közzétett felvétel viszont egy kicsit részletesebben összegzi az EQC összeszerelésének folyamatát. A videó röviden összefoglalja az elektromos SUV megépítésének minden fontosabb szakaszát, kezdve a karosszériaelemek gyártásával és összeszerelésével, a festésen, a műszerfal beépítésén, a futómű és az akkumulátor beszerelésén keresztül a tesztvezetésig és a végső ellenőrzésig. Egy gyárlátogatással nem ér fel ugyan, de akinek még nem volt szerencséje megismerkedni a német prémium autógyártás magasan automatizált folyamatával, annak ez a majdnem kétperces videó erősen ajánlott.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.