Ma délután Porsche Taycan bemutató

A Porsche sajtóközleménye szerint 2019.09.04.-én, azaz a mai napon, magyar idő szerint 15:00 órakor végre álcázás nélkül is bemutatkozik a Porsche tisztán elektromos autója, a Taycan.

Az érdeklődők online is követhetik majd a fél órás bemutatót, amit Mark Webber, a Porsche márka nagykövete és egykori Forma-1 pilóta vezet majd. Az élő közvetítés öt nyelven (angol, mandarin, spanyol, francia és német) követhető majd a NewsTV-n és a Porsche Newsroomban. Természetesen aki lemarad az élő bemutatóról, utólag videón is megnézheti a világpremiert.

A bemutató három helyszíne a fenntartható energiatermelést, egyben az új elektromos sportautó legfontosabb értékesítési piacait jelképezi: a New York állam és a kanadai Ontario tartomány határán található Niagara vízesés a vízenergiát képvisel. A napfényt a Berlin közelében, Neuhardenbergben lévő naperőmű jeleníti meg. A szélenergiát pedig a Pingtan-szigeten található szélerőműpark mutatja be, amely kb. 150 km-re fekszik a kínai Fuzhou várostól, Fujian tartományban.

Amíg izgatottan várjuk a bemutatót megnézhetünk néhány apró részletet az autóról, amelyek Porsche weboldalán jelentek meg.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.