HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Hamarosan kezdődik a Nissan Ariya gyártása

A Nissan a 2019-es Tokiói Autószalonon mutatta be legújabb tisztán elektromos autóját, az Ariya tanulmányt. Egy friss sajtóközlemény szerint heteken belül leleplezik a Nissan Ariya végleges változatát, és hamarosan megkezdődhet a sorozatgyártás is.

Nissan Ariya Concept

A Nissan hagyományai szerint a tanulmányautók és a később sorozatgyártásba kerülő modell között nem várható eget rengető különbség, bár egyelőre csupán egy nagyon sötét fotót közöltek az autóról, melyen a fényerőt megnövelve is pusztán a jármű körvonalai is éppen csak láthatóvá válnak.

Az Ariya koncepció egy két villanymotort tartalmazó összkerék meghajtású crossover, a Nissan ProPILOT vezetéstámogató rendszer legfrissebb, 2.0-ás változatával. A mai trendeknek megfelelően a fizikai kezelőszerveket képernyők és érintésérzékeny felületek helyettesítik. Ez az irányzat nagy valószínűséggel a szériaváltozatban is megmarad.

 

 

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.