Kombi formát és plug-in hajtást hozott az új VW Arteon

Két fontos újdonságot is hozott magával a megújult Volkswagen Arteon, a fastback kialakítású szedán mellett kombi változatban is megvásárolható lesz az autó, valamint mindkét formához választható plug-in hibrid hajtáslánc. Az Arteon elektromosítását áprilisban jelentette be a VW, amikor azt is elárulta, hogy a Tiguan kompakt sportterepjáróra is felkerül a töltőcsatlakozó.

Az új Arteon nem szenvedett el extrém átformálást az elődhöz képest, de néhány módosított stíluselemből azért látható, hogy a tervezők hozzányúltak a dizájnhoz: a különbségek főleg az autó elején láthatók, ahol többek között egy új, összefüggő fénycsík, átdolgozott króm hűtőrácsok, és új légbeömlők kaptak helyet.

A fastback és a kombi kialakítású típusok között a B-oszlop után válik láthatóvá a differencia, hiszen míg az előbbin a tető és az ablakok felső íve kupé-stílusban meredeken megindul a hátsó rész felé, az utóbbin ezek tovább nyújtózkodnak majd szétválnak, és a tető egy spoilerben végződik. Érdekes módon a hátsó ülések mögötti csomagtér mindössze két literben tér el a két változat között (563 vs. 565), de ez az ülések lehajtásával a fastbacknél 1557, a kombinál pedig 1632 literre növelhető a csomagok által elfoglalható hely.

A konnektoros hibrid hajtásláncról nem találunk részleteket a VW sajtóanyagában, de a brit Autocar magazin úgy tudja, hogy ugyanarról a technológiáról van szó, ami a Passat GTE modellbe is került, azaz 218 lóerős összteljesítmény érhető el a hatsebességes automata váltón keresztül, a tisztán elektromos hatótáv pedig 53 kilométer környékén mozog.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.