KITÖLTÖTTED MÁR?

Segíts, hogy még jobb tartalmat készíthessünk!

A Plugsurfing lesz a Volvo európai töltőpartnere

A Plugsurfinget választotta európai partnerének a Volvo tisztán elektromos modelljeinek töltéséhez, így a kínai tulajdonban lévő svéd vállalat leendő ügyfelei szerte a kontinensen több mint 200 000 töltőponthoz férhetnek hozzá egyetlen felhasználói fiókkal. A bejelentés aligha meglepő, hiszen június elején a Volvo teljesítménymárkája, a Polestar háza tájáról is az az információ érkezett, hogy a Plugsurfing teszi majd igazán egyszerűvé a tisztán elektromos Polestar 2 tulajdonosai számára a töltést az európai barangolásaik során.

A Plugsurfing fiók automatikusan jár majd minden teljesen elektromos meghajtású Volvo Recharge modellhez, kezdve az XC40 Recharge P8 kompakt terepjáróval, melynek kiszállítása még idén megkezdődik. Az ügyfelek érintés nélküli töltőkártyával, vagy mobiltelefonos applikációval indíthatják a töltést, amelyet havi összesítésben dolgoz fel a rendszer. A töltőberendezések helyszínéről, valós idejű elérhetőségéről, és a rendelkezésre álló teljesítményről az applikációban, illetve az autó Android-alapú infotainment-rendszerében egyaránt információhoz juthatnak a felhasználók.

Az XC40 Recharge után a Volvo további villanyautók piacra dobására készül, melyek tervei szerint 2025-re az összes saját értékesítés felét adják majd, míg a másik 50% a hibridekből fog származni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.