Forgalomba állt az első 150 db Volkswagen ID.3

A szerencsés Volkswagen alkalmazott számára elkezdődött a jövő: több hétig tesztelhetik a Volkswagen ID.3 mindennapi használhatóságát. Az ID.3 kiszállítása szeptember elején kezdődik 30 000 darab 1st Edition modellel. A hátralévő néhány hónapban 150 db Zwickauban készült példányt tesztelhetnek a szászországi gyáregységek (Zwickau, Chemnitz és Drezda) alkalmazottai. A feladat az autó valós körülmények közötti, mindennapi használhatóságának vizsgálata, majd ezt követően az autó használatával és viselkedésével kapcsolatos adatokat névtelenül fogják elemezni. Ezáltal megtett kilométerek százezreit tudja kiértékelni a gyártó, amit felhasználhatnak az autó folyamatos továbbfejlesztéséhez.

„Az ID.3 európai piacra történő bevezetése előtt rendkívül értékes számunkra ez az átfogó tesztsorozat, amely további optimalizálási lehetőségeket biztosít számunkra.” – mondta Thomas Ulbrich, a Volkswagen E-mobilitás vezetője. „A tesztet kiegészíti majd az alkalmazottaink személyes visszajelzései. Ennek köszönhetően a zwickau-i csapatunk nem csak az ID.3 modellt fejleszti tovább a legmagasabb minőségi előírásoknak megfelelően, hanem aktívan támogatja a technológia és az elektromos autók továbbfejlesztését is.”

A Volkswagen ID.3 az első olyan autó a világon, amelynek nem csak üzemeltetése, de a gyártása és szállítása is teljes mértékben CO2 semleges. Az új elektromos autó dinamikus vezetési tulajdonságokkal, nagy hatótávolsággal és tágas belső térrel rendelkezik. Az ID.3-mal a Volkswagen milliók számára teszi elérhetővé az elektromobilitást. A gyártó számításai szerint a teljes tulajdonlási költség (TCO) szempontjából az ID.3 beszerzési és üzemeltetési költségei azonos szinten állnak egy hasonló belső égésű motorral szerelt elődmodell költségeivel (modellváltozattól függően).

A tesztelőket sorsolással választják ki az önkéntes jelentkezők közül. A tesztautók még nem tartalmazzák a végleges szoftvert és a teszt során rendszeres frissítéseket kapnak. A német gyártó következő tisztán elektromos modellje az ID.4 lesz.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.