Te milyen villanyautóra igényeltél állami támogatást?

Ma reggel elindult az elektromos autók vásárlását ösztönző állami támogatás legújabb fordulójának első szakasza, amely a tavalyihoz képest megemelt sávhatárokkal várja a villanyautó-megrendeléssel rendelkező ügyfelek pályázatait. Az elmúlt egy évben szerencsére számos, kiemelkedően népszerűnek ígérkező modell csatlakozott a kínálathoz, például a Dacia Spring városi kisautó, amely a 2,5 milliós támogatással már 3.999.000 forintért elvihető. Eközben a hét-, és többüléses személyszállítók támogatási sávhatárai megemelkedtek, ráadásul a nagycsaládosok egy másik autóvásárlási támogatást is igénybe vehetnek, azaz összesen akár 5 millió forintnyi támogatáshoz is hozzáférhetnek.

Hogy láthassuk, hogy mely modellek csalogatták leginkább a vásárlókat az IFKA honlapjára, és milyen tempóban haladunk a kijelölt 1 milliárd forintos forrás kimerülése felé, arra kérjük a pályázókat, hogy töltsék ki az alábbi kérdőívet, valamint hozzászólásban várjuk a beszámolókat a pályáztat kitöltésének menetéről.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.