Főoldal » elektromos autó » Android Autót hekkeltek a Teslába

Android Autót hekkeltek a Teslába

A Tesla szoftverfejlesztés tekintetében kétségtelenül a többi autógyártó előtt áll, ennek ellenére vannak hiányosságai. A remek szoftver ellenére előfordulhat például, hogy valaki szeretné a mobiltelefonján futó alkalmazásokat tükrözni a Tesla saját képernyőjére, erre azonban a gyártó nem ad lehetőséget.

Egy román szoftverfejlesztő, Emil Borconi Szedressy a napokban egy ígéretes videót osztott meg Youtube-csatornáján, úgy tűnik, sikerült a szintén általa fejlesztett AAWireless megoldást egy Tesla Model 3-ban is működésre bírni.

A megoldás alapötlete, hogy az Androidos eszköz képernyőjét egy web szerveren keresztül osztja meg, amelyre a Tesla egy hotspoton keresztül csatlakozik. Emil a kapcsolódó Reddit-bejegyzésében hangsúlyozza, hogy egyelőre a fejlesztés korai szakaszába adott betekintést, és még rengeteget kell dolgozni a megfelelő működésen, például javítani kell a kép méretezését és további hibákat. Jelenleg még a hangvezérlés nem működik, mert a böngésző nem fér hozzá a mikrofonhoz, valamint meg kell oldania, hogy ne csak a mobiltelefon, de az autó saját GPS koordinátái is használhatók legyenek, de annyira boldog volt, hogy végre működik, hogy nem bírt tovább várni az eredmény megosztásával.

Címlapkép: Emil Borconi Szedressy / Reddit

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.