HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Terepre megy a McLaren

A McLaren Racing ma hivatalosan bejelentette, hogy 2022-ben csatlakozik az Extreme E off-road versenysorozathoz. Ugyan a wokingi cég számára ez lesz a legelső tisztán elektromos bajnokság, amiben csapatot indít, nem teljesen ismeretlen terep számára a villanyos versenysport, hiszen, mint a Gen1 és Gen2 autók elektromos hajtásláncának beszállítója, a Formula E-nek is fontos szereplője. Nem kizárt, hogy a 2022/2023-as szezonban csapatként is köszönthetik a Formula E szervezői a brit márkát, de az Extreme E-hez való csatlakozás kérdése most sokkal sürgetőbb volt – mondta el Zak Brown, a McLaren Racing vezérigazgatója, aki szerint a 10. hely gyorsan elkelt volna a tereprali csapatai között.

Zak Brown, a McLaren Racing vezérigazgatója, és Alejandro Agag, az Extreme E vezérigazgatója, Forrás: McLaren

Az Extreme E jelenleg az első évadát futja, és eddig két versenyhétvégén van túl az ötből. Ez idáig kilenc csapat csatlakozott, egy-egy női és férfi pilótával a sorozathoz, akik a futamok felénél helyet cserélnek egymással az Odyssey 21 volánja mögött.

Brown elmondása szerint a Formula 1 mindig is a világ középpontja lesz a McLaren Racing számára, de az Extreme E hozzájárul a vállalat fenntarthatósági és diverzitási törekvéseihez, valamint új rajongókat és partnereket vonzhat a céghez. A bajnokság során sok, a hagyományos versenysorozatokból ismert nagy névvel találkozhat majd a McLaren: így vagy úgy Lewis Hamilton, Nico Rosberg, és Jenson Button is a győzelemre pályázik.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.