Főoldal » elektromos autó » Videón a Yoke kormány: így működik a valóságban

Videón a Yoke kormány: így működik a valóságban

Az új Tesla Model S és Model X talán legnagyobb port kavaró újítása az új Yoke kormánykerék, amelynek dizájnját a repülőgépekből kölcsönözte a vállalat. A cég szerint a megoldás előnye, hogy egyenesben a kormány teteje nem korlátozza a kilátást, illetve a műszerek leolvashatóságát, a kritikusok szerint viszont a megoldás kényelmetlen és potenciálisan veszélyes is lehet.

A lövészárok mindkét oldaláról születtek már cikkek és vélemények – én személy szerint az első pillanattól azt mondom, hogy bennem is van pár kérdőjel, de várjuk meg, amíg elkezdik az autókat szállítani, és születik pár valós tapasztalat. Nos, most, hogy megkezdődtek a Model S Plaid kiszállításai Amerikában, már elkezdnek felkerülni a témába vágó videók is. Az alábbit, minden egyéb kommentár nélkül azért választottam, mert látható rajta egy Y-forduló, és egy teljes visszafordulás is – tipikusan azok a helyzetek, amikor a kormányt pörgetjük a kezeink között, vagy alatt. Bónusz: a videóban látszik az is, hogy mindeközben hogyan működik a képernyőn történő irányválasztás (sebességváltás), illetve 31 percnél megnézhetjük, mennyire okos az Auto Shift funkció, ami magától dönti el a parkolóból előre, vagy hátra kell-e elindulni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.