Bréking: újra pályázható a villanyautós állami támogatás!

A korábbi bejelentésekkel ellentétben mától ismét be lehet nyújtani az elektromos autók vásárlásának támogatására kiírt E-AUTO-2021/lakossági pályázatot, miután a tegnapi napon az első forduló 1 milliárdos keretösszege pillanatok alatt elfogyott. Az IFKA honlapján az alábbi üzenet fogadja a látogatókat:

A nagy érdeklődésre való tekintettel tehát az ITM és az IFKA közös megegyezése alapján mégsem három fordulóban lehet megpályázni az összesen három milliárd forintos keretösszeget, hanem a mai naptól összevonva. A tegnap megnyitott első forduló botrányosra sikerült, miután a pályázók orbitális technikai problémákkal találták szembe magukat, ráadásul a kereskedők listája sem volt teljes, remélhetőleg ezeket a hibákat sikerült orvosolni. Az összesen 3 milliárd forint egyharmada tegnap nagyjából másfél óra alatt fogyott el a hozzánk beérkezett beszámolók alapján, így ma is nagy rohamra érdemes számítani.

Továbbra is kérjük a sikeres pályázókat, hogy rövid kérdőívünk kitöltésével segítse munkánkat, illetve mindenkit arra biztatunk, hogy kommentben számoljon be nekünk a pályázás során szerzett tapasztalatairól.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.