Már 30.000 Supercharger töltőoszlop működik világszerte

Világszerte már 30.000 Supercharger töltőoszlopot használhatnak a teslások, sőt, hamarosan nem csak ők, hiszen Hollandiában a hónap elején megkezdődött a nyitás tesztelése, így 10 állomást a Tesla applikációval már bármelyik gyártó elektromos autói igénybe vehetnek.

A fejlődés üteme figyelemre méltó, szeptember végén ugyanis 29.281 töltőnél járt a számláló, ettől kezdve 40 napra volt szükség a 30.000 oszlop eléréséhez, ez pedig napi 18 oszlop telepítését jelenti. A 30.000 töltőoszlop kb. 3300 töltőállomáson található, ami azt jelenti, hogy átlagosan 9 oszlop jut egy helyszínre, vannak azonban olyan Supercharger-töltőállomások is, ahol 80-nál is több autó tölthet egy időben.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.