Főoldal » elektromos autó » Csak elektromos hajtással jön a következő Audi A3

Csak elektromos hajtással jön a következő Audi A3

Német sajtóértesülések szerint kizárólag tisztán elektromos változatban készül majd az Audi kompakt modellje, az A3 következő generációja. A 2027-re várható A3 e-tron már nem a Volkswagen csoport MEB platformjára, hanem az SSP skálázható platformra fog épülni. A Volkswagen Trinity néven futó fejlesztése 85-850 kW közötti teljesítményt lesz képes kiszolgálni, akár 700 kilométeres hatótávú, gyorsabban tölthető, hardveresen a 4-es szintű önvezetésre felkészített modelleket ígér, melyek gyártása a jelenleginél nem csak gyorsabb, de olcsóbb is lesz.

Az Audi által tavaly augusztusban bemutatott „Vorsprung 2030” stratégia szerint 2026-tól kizárólag elektromos hajtású új modellek jelennek majd meg, ezt követően 2033-ig fokozatosan megszűnik a belsőégésű motorok gyártása is, így nem meglepő lépés, hogy az Audi A3 2027-es generációjára már csak villanyautóként tekintenek.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.