Hetedik alkalommal bővült az e-Mobi hálózata

Mikor már kezdtük feladni a reményt, hogy új e-Mobi töltőről számolhassunk be a héten, akkor péntek délután felfedeztük az e-Mobi weboldalán, hogy a napokban is sikerült beüzemelni néhány töltőt. Így ha némileg lassulónak tűnő tempóval is, de robogunk a 320-as töltőszám felé. A ma bejelentett 4 helyszínnel együtt már 55 e-Mobi ponton lehet elektromos autót tölteni. A korábbiakhoz hasonlóan ezek a töltők is AC töltők, így a töltési sebesség a legtöbb autó esetén maximum 3 vagy 6 kW, de az autók 4-5%-a képes lehet akár 22 kW-tal is tölteni róluk. A töltők a kábel csatlakoztatása után automatikusan indulnak, de a kábelt természetesen az autósnak kell vinnie. Pozitív, hogy a Balatonalmádiban lévő helyszíneken már a felfestés és a kitáblázás is elkészült, és külön bravúr, hogy sikerült egy ott parkoló füstös autó alá is felfesteni a jelölést.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.