Sokan kíváncsiak a Tesla Model 3-ra Angliában

Ahogyan az várható volt, az idei Goodwood Festival of Speed egyik nagy sztárja a Tesla Model 3, amely most először mutatkozik be Európában úgy, hogy maga a Tesla hozta el felpezsdíteni a vásárlási kedvet a látogatókban, mielőtt aztán 2019-ben az európai megrendelők is hozzájuthatnak az autóhoz. Elon Musk és vállalata egyáltalán nem arról híres, hogy autókiállításokra pazarolja idejét, és ott reklámozná elektromos járműveit, ám a goodwoodi fesztivált már kivételnek tekinthetjük, hiszen 2016-ban a Model X is megmászta a híres goodwoodi hegyi pályát, most pedig a Model 3 állt ki a mintegy 150 000 látogató elé, még ha a sportterepjáróval ellentétben a versenyzési képességeit nem is mutatta meg az emberek előtt. Szerencsére a Teslarati hírportál egyik lelkes olvasójának köszönhetően azok is megnézhetik a legkisebb Teslát, akiknek nem volt kedvük Richmond hercegének birtokát felfedezni 60-70 euróért, bár e tekintetben a képeket készítő rajongó egy apró előnyt élvez, ő ugyanis a kaliforniai gyártótól nyerte meg a belépőjét.

A képek nem hazudnak, a Tesla standjánál jókora tömeg gyűlt össze, hogy megcsodálja a vörös színű Model 3-ast, ám a nagy nyüzsgés nem kizárólag az újonnan bemutatkozó jármű érdeme, ugyanis a Tesla a Model X-et és a Model S-t is kiállította, és bizony ezek a már jó pár éves autók sem szenvedtek hiányt érdeklődőkben. Sokan voltak azonban, akik nem csak a szemüket legeltetni érkeztek a gyártó kompakt szedánjához, hanem a vezetőülés kényelmét is meg akarták tapasztalni, aminek következtében egy hatalmas sor alakult ki a Tesla standja mellett, 45 perces várakozási időt eredményezve a legkíváncsibb látogatóknak. Szerencséjük volt azoknak, akik már meglévő Model 3 foglalással érkeztek, mert őket ingyenes harapnivalóval és italokkal lelkesítették a Tesla alkalmazottai.

A négynapos rendezvényről idén sem hiányoznak az elektromos autók: tiszteletét tette például a tisztán villanyos Mini koncepciója, elvarázsolt mindenkit szépségével a Polestar 1 plug-in hibrid, sikeresen teljesítette a majdnem 2 kilométeres távot a világ első teljesen elektromos sofőr nélküli versenyautója, a Roborace, valamint a hátralévő három napban a Volkswagen I.D. R Pikes Peak is tartozik nekünk egy villámgyors futammal.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.