Óriási Volkswagen e-Golf flottát vett az állam

Elektromos személyautókat vásárolt a kórházak számára a kormány, írja az MTI, Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterének bejelentését idézve. A sajtótájékoztatón Kásler Miklós elmondta, hogy 249 darab elektromos Volkswagen e-Golf típusú villanyautót szereztek be, melyek összesen 90 egészségügyi intézmény dolgozóinak munkáját segítik majd.

Volkswagen e-Golf

A beszerzéshez a kormány hárommilliárd forint támogatással járult hozzá. Az autók kényelmes használatához a kórházakba összesen 132 töltőállomást is telepítettek. A megvásárolt Volkswagen  e-Golf típus teljesen feltöltött akkumulátorral körülbelül 200 km hatótávval rendelkezik. Az autókat telephelyek közötti közlekedésre, vér és vérkészítmények szállítására, sürgősségi szállításokra, ügyintézésre, valamint szakemberek soron kívüli szállítására tervezik majd használni. A miniszter elsődleges nemzetgazdasági érdeknek nevezte, hogy Magyarország csatlakozzon az elektromos autózással generált fejlesztésekhez, és hozzátette: a kormány célja, hogy 2030-ra az állami gépkocsipark 30 százaléka elektromos meghajtású legyen.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.