Töretlen a Villanyautosok.hu népszerűsége

Amellett, hogy hónapról-hónapra bemutatjuk a zöld rendszámos autóállomány alakulását, a Villanyautósok.hu portál látogatottsági adatainak tükrében negyedévente beszámolunk az elektromobilitás iránti érdeklődés mértékéről is. Legutóbb július elején írtunk róla, hogy soha ennyien nem érdeklődtek még a villanyautózás iránt, mint nyár elején. Az akkor bemutatott trend folytatódni látszik, hiszen a júliusi stagnálás után augusztusban és szeptemberben is rekordot döntött a Villanyautosok.hu látogatottsága. Az első őszi hónapon 140 ezer egyedi olvasó járt az oldalon, ami a tavaly szeptemberi, rekordnak számító 59 ezres olvasószámhoz képest 135%-os növekedést jelent. Az olvasók átlagosan több mint 2 percet töltenek a site-on, ami alatt szeptemberben összesen 462 ezer oldalt néztek meg. Ez az előző év szeptemberéhez képest bő duplázódást jelent.

* a 2019-es adatok várható, becsült értékek

Az év első kilenc hónapjában közel 640 ezer egyedi látogatónak segítettünk eligazodni az elektromobilitás világában, ami az egy évvel korábbi hasonló időszak 322 ezres számához képest közel 99%-os növekedés. Idén eddig már 34%-kal több olvasó 44%-kal több oldalt nézett meg a Villanyautosok.hu-n, mint 2018-ban egész évben. Ha a látogatottság a tavaly év végihez hasonló mértékben nő idén is, akkor szilveszterre az egyedi olvasók 2019-es száma megközelítheti az 1 milliót. Amellett, hogy a site jelentős követőtáborral is rendelkezik, minden hónapban közel 90 ezer új olvasót is kiszolgál a szerverünk. Öröm számunkra, hogy az olvasóink nem csak passzív befogadói, de aktív értelmezői, kritikusai is a történéseknek. A portálon elérhető anyagokhoz idén eddig ~14 ezer hozzászólás érkezett.

De az olvasói aktivitás nem csak a weboldalon látható, hanem a legnépszerűbb közösségi csatornán is. A Villanyautósok FB oldal követőinek száma havonta nagyjából ezer fővel bővül, így szeptember végére elérte a 23 ezres számot. A Villanyautósok Közösségének tagjai által kezelt Villanyautós tippek és kérdések csoport nem csak a legdinamikusabban fejlődő villanyautós közösség (negyedévente 1000 új tag) a magyar hálón, de egyben a legaktívabb is: a több mint 7000 aktív tag szeptemberben 735 bejegyzéshez 10.500 hozzászólást írt és 34.000-szer reagált. Az előző negyedévben a közösség által kezelt, kimondottan Teslákkal foglalkozó FB csoport is jelentős növekedésnek indult.

A Villanyautósok.hu a Villanyautósok Közösségének elektromobilitással foglalkozó portálja. A site célja, hogy információval segítse azokat, akik elektromos autóra szeretnének váltani, illetve azokat, akik már váltottak. Indulása óta a Villanyautósok.hu minden évben duplázza a látogatószámot, amire 2019 első kilenc hónapjának adatai alapján idén is megvan minden esély.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.