HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Arnold Schwarzeneggertől kapott Teslát klímatüntetéseihez Greta Thunberg

Személyesen Arnold Schwarzenegger intézett tisztán elektromos közlekedési módot az amerikai kontinensre érkező Greta Thunbergnek, aki az ENSZ múlt heti New York-i klímacsúcsán való részvétele után a következő egy hónapban több helyszínen is beszédet mond az Egyesült Államokban és Kanadában, tovább buzdítva a fiatalokat, hogy csatlakozzanak a világszerte zajló tüntetésekhez. A hírt a volt kaliforniai kormányzó szóvivője erősítette meg a Car and Driver magazinnak, aki elmondta, hogy a korábbi találgatásokkal ellentétben Schwarzenegger nem a saját autóját, azaz a Kreisel Electric által villanyossá alakított Hummer H1-et adta kölcsön a 16 éves svéd klímaaktivistának, hiszen annak átutaztatása az egész országon túl körülményes lett volna, hanem inkább egy Tesla Model 3-ast szerzett a lány fuvarozásához.

Arnold Schwarzenegger és Greta Thunberg Bécsben, Forrás: Twitter

A világhírű színész és testépítő segítsége a sokat kritizált fiatal aktivista kampányában nem véletlen, ugyanis mindketten komoly figyelmet fordítanak a klímavédelemre, és ennek hangot is adnak. A közös cél először idén májusban hozta őket össze Bécsben, ami után Schwarzenegger bevallotta, hogy a határozott és szókimondó lánnyal való találkozás még őt is lámpalázassá tette. A találkozó azonban akkora benyomást tett az osztrák származású férfira, hogy felajánlotta a világ vezetőit keményen támadó aktivista számára, hogy ha bármire szüksége lesz, keresse meg nyugodtan. Greta Thunberg pedig nem is hagyta kárba veszni az ajánlatot, amit bármelyikünk szívesen fogadna a sok millió ember példaképétől, így most egy Teslában, nulla helyi kibocsátás mellett utazhatja körbe a kontinenst.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.