Arnold Schwarzeneggertől kapott Teslát klímatüntetéseihez Greta Thunberg

Személyesen Arnold Schwarzenegger intézett tisztán elektromos közlekedési módot az amerikai kontinensre érkező Greta Thunbergnek, aki az ENSZ múlt heti New York-i klímacsúcsán való részvétele után a következő egy hónapban több helyszínen is beszédet mond az Egyesült Államokban és Kanadában, tovább buzdítva a fiatalokat, hogy csatlakozzanak a világszerte zajló tüntetésekhez. A hírt a volt kaliforniai kormányzó szóvivője erősítette meg a Car and Driver magazinnak, aki elmondta, hogy a korábbi találgatásokkal ellentétben Schwarzenegger nem a saját autóját, azaz a Kreisel Electric által villanyossá alakított Hummer H1-et adta kölcsön a 16 éves svéd klímaaktivistának, hiszen annak átutaztatása az egész országon túl körülményes lett volna, hanem inkább egy Tesla Model 3-ast szerzett a lány fuvarozásához.

Arnold Schwarzenegger és Greta Thunberg Bécsben, Forrás: Twitter

A világhírű színész és testépítő segítsége a sokat kritizált fiatal aktivista kampányában nem véletlen, ugyanis mindketten komoly figyelmet fordítanak a klímavédelemre, és ennek hangot is adnak. A közös cél először idén májusban hozta őket össze Bécsben, ami után Schwarzenegger bevallotta, hogy a határozott és szókimondó lánnyal való találkozás még őt is lámpalázassá tette. A találkozó azonban akkora benyomást tett az osztrák származású férfira, hogy felajánlotta a világ vezetőit keményen támadó aktivista számára, hogy ha bármire szüksége lesz, keresse meg nyugodtan. Greta Thunberg pedig nem is hagyta kárba veszni az ajánlatot, amit bármelyikünk szívesen fogadna a sok millió ember példaképétől, így most egy Teslában, nulla helyi kibocsátás mellett utazhatja körbe a kontinenst.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.