Mától a Mobiliti app indítja az ország legnépszerűbb töltőjét

Budapest belvárosában az Alkotmány utcában lévő három szabványt támogató villámtöltő az ország egyik legrégebbi és talán legforgalmasabb töltője. Egyszerre két autó is tölthető itt, mivel egymástól függetlenül használható a 43 kW teljesítményű Type2 AC csatlakozó és a két DC töltőcsatlakozó (CHAdeMO és CCS 2 COMBO) egyike.

A töltő üzemeltetését a közelmúltban átvette az NKM Mobiliti, azóta a töltő állapota már távolról is látható a Mobiliti alkalmazásban. A mai naptól újabb változás történt a töltő életében, mivel már csak a Mobiliti alkalmazással vagy a kulcstartó alakú fizikai ügyfélkulccsal indítható a töltés.

Mától csak alkalmazásból indul, jövő hónaptól fizetős is lesz az Alkotmány utcai 3 karos villámtöltő

A következő fontos mérföldkő 2019 november 1., ugyanis a töltőn elhelyezett felirat szerint a jövő hónaptól már fizetni kell majd a töltő használatáért. A töltési díj a Mobiliti hálózatában már megszokott 50 Ft/perc lesz majd. A változás után vélhetően visszaesik majd a töltő kihasználtsága, így aki átutazóként szeretne Budapest belvárosában tölteni, nagyobb valószínűséggel találja majd szabadon a Parlament szomszédságában lévő töltőt.

EZT OLVASTAD MÁR?  Mi lesz veled CHAdeMO?

Elektromos autót használsz?