HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

McDonald’s éttermeknél telepít elektromos töltőket az Enel

100 helyszínen összesen 200 töltőpontot épít ki elektromos járművek számára az Enel X az olaszországi McDonald’s éttermeknél a jövő év végéig. A projekt már el is indult, Desio, Eboli, Loreto, San Beneditto del Tronto, Ancona, és Osimo városok gyorséttermeinél letelepítésre kerültek az egyszerre két autó töltését engedő töltőoszlopok (a három utóbbi már aktív és látható a JuicePass alkalmazásban), a következő hetekben pedig Piombino, Barberino di Mugello, Alessandria, Quartu Sant’Elena, és Firezne McDonald’s-ainak parkolójában épülnek ki a töltőállások.

Enel X JuicePole

Egyes helyszíneken a JuicePole berendezését alkalmazza az Enel X, mely 22 kW-os AC töltést kínál a villanyautósoknak, máshol pedig a JuicePump oszloppal lehet majd találkozni, aminek töltési teljesítménye 50 kW DC hálózaton. A McDonald’s Italiával közösen telepített töltők az Enel X hálózatának részét képezik, ami jelenleg körülbelül 10.500 töltőpontból áll, 2022-re pedig 28.000-re fog bővülni.

Az amerikai gyorséttermi üzletlánc Európa-szerte nagymértékű töltőtelepítésbe kezdett: Svédországban, Hollandiában, és Belgiumban is egyre több helyszínen lehet hálózatra dugni a villanyautót, az Egyesült Királyságban pedig minden új építésű, autósokat kiszolgáló ablakkal rendelkező, Drive-through típusú étteremnél, így a McDonald’s-oknál is telepítenek villámtöltőt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.