KITÖLTÖTTED MÁR?

Segíts, hogy még jobb tartalmat készíthessünk!

Csillagászati áron kelt el az első elektromos Hummer

2.500.000 dollárért, átszámítva körülbelül 768 millió forintért vásárolták meg a GMC Hummer EV Edition 1 legelső legyártott darabját egy szombati aukción Arizona államban. A 001-es alvázszámú példányért kifizetett teljes összeget a Tunnel to Towers alapítvány kapja, amely a háborúban sérülést szenvedett veteránokat, illetve a munka közben elhunyt rendőrök és tűzoltók családjait támogatja. Az alapítványt eredetileg Stephen Siller tűzoltó emlékére hozták létre, aki 2001. szeptember 11-én adta életét mások megmentéséért a New York-i ikertornyok tragédiájakor.

Az aukción más járművekből is elárverezték az első darabot, de egyikért sem fizettek annyit, mint a Hummer EV-ért. Az új Ford Bronco First Edition VIN 001 például „csupán” körülbelül fele ennyiért talált gazdára.

A villanyautó különleges első darabja a kereskedelmi árának több mint 22-szereséért kelt el, ugyanis a korlátozott számban elérhető Edition 1 112.595 dollárról indul. A gyártás 2021 őszén kezdődik, ezt követően alacsonyabb árú változatok is érkeznek belőle – legolcsóbban 79.995 dollárért lehet majd hazavinni, de erre 2024-ig várni kell. Az elektromos pick-up hamarosan SUV változatban is piacra kerül, ennek premierjét április 3-án tartja a General Motors.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.