Ilyen is csak egy Teslában van: irányváltás az érintőképernyőn

A frissített Tesla Model S és Model X számos innovatív, de igencsak megosztó megoldást sorakoztatott fel az autó funkcióinak vezérléséhez: gondoljunk csak a lecsapott tetejű kormányra, valamint a bajuszkapcsolók teljes hiányára, amiket a kormányba épített érintésérzékeny gombok váltanak ki. De még ezeknél is érdekesebb talán, hogy iránykapcsolót (váltót) sem a kormányon, sem mögötte, sem a középkonzolon nem találunk. A Tesla S/X család legújabb generációja ugyanis már maga dönti el a megfelelő irányt a navigáció és a kamerák képe alapján.

Az úgynevezett Smart Shift funkció természetesen kikapcsolható, ebben az esetben az érintőképernyőn egy kis autóikon húzogatásával választhatunk előre-, és hátramenet között. Hogy ezt hogyan is kell elképzelni, arról tegnap megérkezett az első videó a közösségi médiára:

Az Electrek információi szerint egyébként nem feltétlenül lesz muszáj megbékélniük ezekkel az újdonságokkal a vásárlóknak, mert a Tesla hagyományosabb módon is lehetővé teszi a váltást a középkonzolra illesztett érintőgombokkal, a videó feltöltője pedig azt állítja, hogy a kormányon is van erre egy megoldás.

Az új Model S-sel és Model X-szel valószínűleg a Tesla szoftverének új főverziója is megérkezik, aminek újdonságait ebben a cikkben mutattuk be.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.