Újabb villanyautó bemutatóját jelentette be a Hyundai Csoport

Bizonyára már mindenki beírta a naptárába, hogy jövő héten kedden bemutatkozik a Kia EV6, azaz a Hyundai Csoport második tisztán elektromos modellje a vadonatúj E-GMP padlólemezen a februárban leleplezett Hyundai IONIQ 5 után. Van azonban egy harmadik autómárkája is a dél-koreai konszernnek, ami nálunk kevésbé ismert, a gyártó otthonában, és más piacokon viszont a prémium szegmens bajnokává válhat az autógyártó csoport moduláris platformjával: a Genesis. Egy villanyautót még ebben a hónapban, március 31-én látni fogunk tőle.

A Hyundai Csoport által közzétett teaser videóban elektromosautó-koncepcióról van szó, így nem tudni, hogy a jövő héten bemutatkozó járművet gyártásba tervezik-e vinni a fejlesztők, de az köztudott, hogy már a Genesis-nél is aktívan készülnek az első villanyautó piacra dobására. Februári hírek szerint két teljesen elektromos modell is kapható lesz még az idén, és ezeket már tesztelés közben is lekapták a lesi fotósok, felfedve azt a duplasávos fényszóró-dizájnt, ami a videóban is látható.

Műszaki adatok egyelőre nem ismertek, de a közös padlólemez miatt az IONIQ 5 számos tulajdonsága visszaköszön majd a megvásárolható Genesis autókon. Egyes pletykák szerint az sem kizárt, hogy a Genesis fogja bevezetni a piacra az indukciós villanyautó-töltési megoldást.

A márka villanyautós terveiről valószínűleg jövő héten szerdán még több részletet megtudhatunk.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.