Talán mégis lesz további keret a villanyautó vásárlási támogatásra

Ma reggel az IFKA honlapjára tegnap felkerült, 2021. 06. 15 keltezésű módosított pályázati kiírás alapján megírtuk, hogy az idén már nem várható további elektromos autók vásárlását ösztönző állami támogatás, mivel a kiírásból törölték az eredetileg augusztusra és októberre tervezett szakaszokat.

Az IFKA honlapján ma délután megjelent egy tájékoztatás, amely szerint megvizsgálják majd a lehetőségeket, és talán találnak még egy kis pénzt a keretösszeg kibővítésére, így van némi remény, hogy idén a már befogadott 1500-on felül további pályázók is támogatást kapjanak a lakossági programban. A közleményből azt is megtudtuk, hogy taxi továbbra is vásárolható 45%-os támogatással.

Forrás: elektromobilitias.ifka.hu

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.