Autómegosztóban is népszerű lehet a Dacia elektromos autója

Június végétől Dacia Springgel is utazhatnak a Renault Csoport és a Ferrovial együttműködéséből származó Zity autómegosztó platform felhasználói Párizsban. Ebben a hónapban összesen 150 darab csatlakozik a 2017-ben indított szolgáltatáshoz a Dacia első villanyautójából, szeptemberig pedig további 100 ölti magára a Zity köntösét. Ezt követően Madridba is megérkezik a modell, a spanyol fővárosban várhatóan 2021 utolsó negyedévében tudják majd kibérelni a Springet az ügyfelek.

A Zity szerint a Dacia Spring kiválóan megfelel a felhasználók elvárásainak, kis fordulókörével és egyszerű kormányozhatóságával a kevésbé tapasztalt sofőrök is könnyedén közlekedhetnek és parkolhatnak vele. Hátsó kamerával és navigációs rendszerrel is fel van szerelve, valamint kompatibilis az iOS és Android rendszerekkel.

Párizsban jelenleg 500 darab Renault Zoe alkotja a Zity flottáját, a Daciák ezek felét leváltja. Madridban 800 Zoe várja az utazókat, a Spring villanyautók ott is a Renault modellek helyére érkeznek, de az egyelőre nem tudni, hogy hány példány.

Franciaországban ez már a második lehetőség az érdeklődők számára kipróbálni a pici villany-Daciát, hiszen tavasz óta az E.Leclerc autókölcsönzőnél is országszerte választható.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.