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
auto
2024. 03. 19. kedd

Kitalálja, melyik népszerű autómárka cserélte le erre az emblémáját?

egyéb

Ahogyan változnak a közlekedési szokások, és váltják egymást az autóipari technológiák, úgy változnak velük együtt az autógyártó vállalatok is, amelyek folyamatosan igyekeznek megfelelni a vásárlók igényeinek. A cégek PR munkatársain nagy a nyomás, hogy olyan üzenetet fogalmazzanak meg, és úgy mutassák be a márkát, hogy hű legyen a vezetőség által eltervezett stratégiához, és egyben azt közvetítse az ügyfeleknek, hogy ennek a vállalatnak helye van a jövő mobilitását kiszolgáló szereplők között. Ezért váltott nevet a Kia, ezért cserélte le megszokott oroszlánját a Peugeot, és ezért jelentett be új márkaidentitást a Renault is.

Most egy újabb közismert autómárka állt elő a megújulás gondolatával, és mutatta be az alábbi emblémát. Kitalálja, melyik gyártóé?

Akinek nincs ötlete, annak annyit segítünk, hogy egy összetolt, egymással tökéletesen szimmetrikus D és C betűt ábrázol, és kicsit sem hasonlít a márka mostani emblémájára. A helyes válasz a Dacia, amely vizuális identitásának megújulását egy modernebb, digitálisabb fejezethez köti a történetében. Denis le Vot vezérigazgató elmondta, hogy a Dacia mindig is egy őszinte márka volt: a vásárlók pontosan tudták róla, hogy remek áron remek terméket kapnak. Ez a tulajdonsága a jövőben sem változik, ám a vállalat szeretne új szegmensek fele nyitni, elsőként a C SUV-k közé, valamint modernebb, vonzóbb dizájnt bevezetni.

A „Dacia goes green” ezúttal nem a gyártó elektromobilitás iránti elkötelezettségét jelöli, hanem a természethez való közelségére, és arra a terepre utal, ahol a Duster, valamint a jövőben érkező nagyobb SUV-k otthon érzik magukat.

Ennek az új identitásnak az előfutára a Dacia Bigster koncepció volt, amely az új emblémát, a khaki zöld színt, és a merész, modern stílusvilágot viselte év eleji bemutatóján.

Az új embléma 2022 második felétől kerül rá az új autókra.

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.