Főoldal » elektromosautó-töltés » Megnyílt az első Powerstop

Megnyílt az első Powerstop

Közös elektromos töltőállomást nyitott a Volvo Cars és leányvállalata, a Polestar Svédország két legnagyobb városa, Stockholm és Göteborg között, amelyet szeptemberig márkától függetlenül minden villanyautós díjmentesen vehet igénybe. A svédek Powerstop néven emlegetik a Mjölby városában található töltőparkot, és állítólag ez „az első ideiglenes töltőállomás, amely a Volvo Cars és a Polestar közös vállalkozásában épült”. A projektről korábban még nem hallottunk, és most sincsenek információink arra vonatkozóan, hogy milyen további terveik vannak az autógyártóknak, illetve hogy miért hivatkoznak rá ideiglenes állomásként, de a Polestar közösségi médiában megosztott posztjaiból arra következtethetünk, hogy több ilyen állomás is várható a jövőben.

Forrás: Polestar / LinkedIn

A helyszínen összesen hat villámtöltőoszlopot helyeztek el, amelyek egyenként 150 kW-tal tudják tölteni az autók akkumulátorát. Amíg a járművek töltődnek, a látogatók megtekinthetik a Volvo második tisztán elektromos modelljének, a C40 kiállított darabját, de az XC40 Recharge-ot, vagy a Polestar 2-t akár tesztvezetésre is elvihetik. A töltőállomás napi 24 órában várja az autósokat, a pavilon azonban csak délelőtt 10 és este 8 óra között tart nyitva a hét minden napján.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.