HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Felavatta közös gyárát a Nikola és az Iveco

Annak ellenére, hogy a Nikola Corporation cégnév valószínűleg egy életre összefonódott Trevor Milton szélhámos ex-vezérigazgató botrányaival, és a vállalat maga is elismerte, hogy több pontban hazudtak az eddig elért eredményeiket illetően, az Ivecóval folytatott közös projektek haladnak tovább. A két cég tegnap felavatta és megmutatta a nyilvánosságnak a németországi Ulm városában található közös gyárát, ahol a tervek szerint még idén megkezdődik a Nikola Tre elektromos meghajtású nyerges vontató termelése.

A legelső legyártott darabok 2022-ben az Amerikai Egyesült Államokba indulnak, ahol kiválasztott partnerekhez kerülnek tesztelésre. A Reuters információi szerint az Iveco és a Nikola egyetértési megállapodást kötött arról is, hogy a jövő év folyamán 25 villanykamion tesztelését kezdik meg Európa egyik legnagyobb kikötőjében, Hamburgban, ahol eleinte csak logisztikai feladatokat lát majd el a jármű, később pedig a mindennapi feladatok elvégzését is rábízzák.

Az összesen 50.000 négyzetméter területű gyár szerelősora kifejezetten elektromosnak fejlesztett járművekhez lett tervezve, és műszakonként évente körülbelül 1000 kamionba lehelhet életet. A Nikola Tre az Iveco S-WAY platformját használja, amelybe a Nikola elektromos hajtásrendszere, valamin Bosch kulcsalkatrészek kerülnek. 2023 végére üzemanyagcellás változat is gyártásba megy a kamionból.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.