Élményfürdő kedvezményt kapnak a villanyautósok az Európai Mobilitási héten

Az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Miskolctapolca is csatlakozik Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányához: a mai napon kezdődő Európai Mobilitási hét során, szeptember 16-22. között a zöld rendszámú autóval érkező fürdővendégek 30% kedvezményt vehetnek igénybe az Élményfürdő időkorlát nélküli jegytípusaira. (Felnőtt: 5990 Ft helyett 4195 Ft; Diák (14-25 éves korig)/nyugdíjas: 4190 Ft helyett 2935 Ft; Gyermek (4-14 éves korig): 3 590 Ft helyett 2515 Ft; Gyermek (4 éves korig): ingyenes.)

Az idén megnyitott miskolctapolcai élményfürdő őrzött és kamerával figyelt parkolójában tíz elektromos autó egyidejű töltésére alkalmas töltőállomás áll a vendégek rendelkezésére. Az oldal szerkesztői között többen is azt az elvet hangoztatjuk, hogy akkor a legpraktikusabb a villanyautókat tölteni, amikor az autó parkol. Érkezéskor csupán néhány másodperc a kábel csatlakoztatása és a töltés elindítása egy QR-kód leolvasással, a TEA. mobiltelefonos applikációval, vagy egy korábban már a fiókunkhoz rendelt RFID-azonosítóval. A fürdőzés ideje alatt az autók akkumulátora akár teljesen feltöltődhet, megtakarítva ezzel egy töltést az oda- vagy visszaút során.

Akik a héten nem tudnak ellátogatni az élményfürdőbe, hogy kihasználják a kedvezményt, október 16-ot érdemes beírni a naptárba. Ezen a napon szintén az élményfürdő parkolója adja az idei miskolci villanyautós találkozó bázisát. A találkozón az előző években már hagyománnyá vált az elektromos gokart-házibajnokság, idén azonban további érdekes programokat tervezünk, melyekről egy későbbi cikkben fogunk beszámolni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.