Főoldal » elektromos autó » Versenyre hívtak egy Teslát, csúnya vége lett

Versenyre hívtak egy Teslát, csúnya vége lett

Az instant karmát tökéletesen példázva járja körbe futótűzként az internetet az alábbi videó, melyet egy Tesla utasa rögzített a napokban az Egyesült Államokban. A villanyautó mellé egy Chevrolet Camaro érkezik, akinek a sofőrje szóváltásba kezd a Teslát vezető férfivel. A társalgás nem minden szava jól kivehető, de úgy hangzik, mintha a camarós versenyre invitálná a teslást, aki pedig ezt visszautasítja. Az izomautó motorja ezután felbőg, és a jármű vad gyorsulásba kezd, ám a sofőrje elveszíti az irányítást, és az útszéli korlátba csapódik. Szerencsére más autóban nem tudott kárt tenni, bár a videón úgy tűnik, hogy azért megpróbált – miután a Tesla-tulaj lelassított megnézni, hogy kell-e segíteni, a Camaro benzinmotorja ismét felpörgött, mintha a pórul járt férfi szándékosan el akarná kaszálni a villanyautóst.

Habár ezt a felvételt nem a Tesla kamerái rögzítették, a kaliforniai autógyártó vásárlói szerencsés helyzetben vannak, hiszen gyári, beépített kamerákkal védekezhetnek az őrült autósok ellen. Ráadásul nem csak az autósokkal kell vigyázni, ahogy egy pár nappal ezelőtti eset is mutatja, a gyalogosok ellen is hasznos, ha folyamatosan rögzítjük utunkat.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.