Versenyre hívtak egy Teslát, csúnya vége lett

Az instant karmát tökéletesen példázva járja körbe futótűzként az internetet az alábbi videó, melyet egy Tesla utasa rögzített a napokban az Egyesült Államokban. A villanyautó mellé egy Chevrolet Camaro érkezik, akinek a sofőrje szóváltásba kezd a Teslát vezető férfivel. A társalgás nem minden szava jól kivehető, de úgy hangzik, mintha a camarós versenyre invitálná a teslást, aki pedig ezt visszautasítja. Az izomautó motorja ezután felbőg, és a jármű vad gyorsulásba kezd, ám a sofőrje elveszíti az irányítást, és az útszéli korlátba csapódik. Szerencsére más autóban nem tudott kárt tenni, bár a videón úgy tűnik, hogy azért megpróbált – miután a Tesla-tulaj lelassított megnézni, hogy kell-e segíteni, a Camaro benzinmotorja ismét felpörgött, mintha a pórul járt férfi szándékosan el akarná kaszálni a villanyautóst.

Habár ezt a felvételt nem a Tesla kamerái rögzítették, a kaliforniai autógyártó vásárlói szerencsés helyzetben vannak, hiszen gyári, beépített kamerákkal védekezhetnek az őrült autósok ellen. Ráadásul nem csak az autósokkal kell vigyázni, ahogy egy pár nappal ezelőtti eset is mutatja, a gyalogosok ellen is hasznos, ha folyamatosan rögzítjük utunkat.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.