Németországban tesztelik a Hyundai következő elektromos autóját

A CarSpyMedia Youtube csatornán jelent meg néhány felvétel a Hyundai e-GMP padlólemezre épülő, 2022-ben várható modelljéről, az Ioniq 6 szedánról, amely a várakozások szerint a Prophecy tanulmány stílusjegyeit viseli majd magán. Sajnos egyelőre alaposan álcázták a közúti teszten lévő autót, így még nem tudhatjuk biztosan, hogy annyira közeli lesz-e rokonság, mint az Ioniq 5 és a 45 tanulmány között. Az első lámpák, az alacsonyról induló orr-rész és a tető hátsó íve azonban erre utal.

Hyundai Prophecy tanulmány

Az alaposan burkolt keréktárcsákból arra következtethetünk, hogy a koreai gyártó mindent megtesz a kedvező légellenállásért, azaz a jó fogyasztásért és hatótávért. A most tesztelt autón azonban nem kamerák, hanem hagyományos külső tükrök találhatók.

Címlapkép: Youtube / CarSpyMedia

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.