Három helyszínen zajlott a villanyautós találkozó Keszthelyen

Egymás után két hétvégén is találkoztak a villanyautósok, két hete Balatonfüreden, szombaton pedig Keszthelyen gyűltünk össze baráti beszélgetésekre, a kiállított villanyautós újdonságok megcsodálására, illetve a kisérőprogramok megtekintésére.

A találkozó egymás után, illetve részben párhuzamosan is már három helyszínen zajlott. A reggeli gyülekező 10 órától Balatonszentgyörgyön volt, ahová több mint 100 elektromos autó és legénysége érkezett. Fél 12-re átvonult a csapat kétharmada a Festetics Kastély impozáns udvarára, ahol már várta őket több tucat erre a helyszínre érkező autós. A kellemesen meleg őszi időjárásnak is köszönhetően rengeteg érdeklődő csodálta meg a halkan suhanó járműveket. A villanyautósok.hu csapata három kisautóról forgatott videót, melyet hamarosan láthattok a youtube csatornánkon, és elmondhatjuk, hogy a tömegben nem volt egyszerű megoldani, hogy ne nézegesse minden felvételen valaki a Hondát, a Fiatot vagy a Minit.

A kultúrára fogékonyabb résztvevők tárlatvezetésre mentek a kastélyba és további kiállításokat is megtekintettek, míg a többiek a parkban élvezték a napsütést. Aki nem fért be autójával a kastély udvarára, már reggeltől mehetett a Balaton parti helyszínre, ahol 14:00 után a kastélylátogató csapat is csatlakozott hozzájuk, így a sétányon már több mint 150 egymás mellett parkoló elektromos autó kínált nem mindennapi látványosságot.

A parton felállított óriáskerékből élvezhettük a balatoni kilátást, és a kitelepült gasztro szolgáltatóknak köszönhetően éhen sem maradt senki. Délután a Goldmark Károly művelődési központ szervezésében az Őszi Balatoni Évadnyitó programjai szórakoztatták a rendezvényre kilátogató régi, és leendő villanyautósokat, az elektromobilitás iránt érdeklődőket.

A szervező, Szabó András, ezúton is szeretné megköszönni mindenkinek a részvételt, és a villanyautósokhoz méltó viselkedést. András lelkesedése szerencsére töretlen, így jövőre is megrendezésre kerül a keszthelyi villanyautós találkozó, melynek már a dátuma is ismert: 2022.09.24. szombat.

Aki pedig nem szeretne egy évet várni, írja be a naptárba 2021. október 16-át, amikor Miskolctapolcán, az Ellipsum élményfürdő parkolójában tartunk hasonló rendezvényt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.