Érkezik a Tesla Cyberquad

Amikor a Tesla 2019 novemberében bemutatta a Cybertruckot, volt egy apró one more thing pillanat, amiről azóta nem sok szó esett: bemutattak egy elektromos quadot is.

Most egyre inkább úgy fest, a kis négykerekű nem csak kellék volt, gyártásba is kerülhet.

Cyberquad

Aki esetleg nem találkozott még ezzel a járműkategóriával, a quad, vagy más néven ATV, egy olyan, kifejezetten terepre tervezett négykerekű jármű, amit lehet praktikus okokból, vagy kedvtelésből is használni. A kis járgányok négy kereke a jármű négy sarkában van, relatíve nagy, és durván bordázott terepgumikkal, strapabíró lengéscsillapítókkal, és nagy sárhányókkal felszerelve. Előnyük, hogy olyan terepen is gyorsan lehet velük haladni, ami autóval, vagy motorral nehezen lenne járható. Áruk fél millió forinttól a 4-5 millióig széles skálán mozog.

A Cybertruck bemutatón egy villany quad prototípussal demonstrálták mennyire praktikus a pickup platója és rámpája, ugyanis akár erre felhajtva is szállíthatjuk a kis járgányt, hogy aztán valami köves, földes terepen csapassunk vele.

Bár a vállalat a jármű nevét még 2019-ben levédette, azóta sem tudtunk meg róla többet, így nem volt kizárt, hogy nem is kerül gyártásba. Most az Electrek szúrta ki, hogy a Tesla bejegyeztette a Cyberquad márkanevet ruhákra és egyéb kiegészítőkre is, ami egyértelműen annak a jele, hogy a vállalatnak tervei vannak a kis négykerekűvel. Árról és teljesítményről egyelőre még nincsenek hírek, ahogyan az európai elérhetőségről sem közölt egyelőre semmit a cég.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.