Főoldal » elektromosautó-töltés » Új megállapodást írt alá az ABB és a Shell

Új megállapodást írt alá az ABB és a Shell

Új globális keretmegállapodást írt alá AC és DC töltőállomások teljes körű portfóliójának szállítására az ABB E-mobility üzletága és a Shell annak érdekében, hogy együttműködésükkel elektromos járművel közlekedők millióit lássák el alacsony és magas teljesítményű töltőberendezésekkel egyaránt.

A portfólió az otthoni, munkahelyi, illetve kiskereskedelmi felhasználású AC fali doboztól a Terra 360-ig terjed, ez utóbbi az ABB kínálatában jelenleg elérhető legerősebb töltőberendezés a maga 360 kW-os teljesítményével, amely ideális választás lehet például az autópályák mentén elhelyezkedő üzemanyagtöltő állomásokon. A legelső ilyen töltőoszlopokat egyébként a napokban helyezték működésbe Norvégiában.

Az ABB közleményében úgy fogalmaz, hogy a Shellel kötött megállapodás az elektromos járművek elfogadottságának további javulása előtt álló kihívások közül kettőt is segít leküzdeni. Egyrészt a töltők szállításával támogatja a Shell azon célkitűzéseit, miszerint 2025-ig globálisan több mint 500.000, 2030-ig pedig 2.500.000 töltőpontot üzemeltessen lakóépületekben, kereskedelmi létesítményekben, illetve a benzinkútjain. Másrészt pedig a töltők sebességének problémájára is választ ad a Terra 360 típusú berendezésével.

Az ABB és a Shell 2019 óta dolgozik együtt a nyilvánosan hozzáférhető töltőinfrastruktúra kiépítésén, és közös jellemzőjük továbbá, hogy mindketten az ABB FIA Formula E versenysorozat partnerei közé tartoznak. Az ABB a 9. évadtól a verseny hivatalos töltőinfrastruktúra-beszállítója is lesz.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.