Főoldal » elektromosautó-töltés » Megkezdődött a magyar McDonald’s töltőtelepítése

Megkezdődött a magyar McDonald’s töltőtelepítése

Kisvárdán bekapcsolták az első hazai McDonald’s parkolóba telepített elektromosautó-töltőt, amely egy 50 kW teljesítményű Tritium töltőoszlop. Az új töltő ideális helyre került, mivel a Nyíregyháza – Záhony szakaszt épp megfelezi, egy olyan környéken, ahol eddig csak 22 kW DC töltő volt (Ajakon). Az oszlop a CCS és a CHAdeMO szabványt egyaránt támogatja, AC töltésre azonban ezen a helyszínen nincs lehetőség. Az új töltőt hamarosan továbbiak követik majd a cég gyorséttermeinél.

A McDonald’s gyorsétterem-hálózat számos országban már évek óta együttműködik elektromobilitás szolgáltatókkal és biztosít remek helyszínt a villanyautó töltők számára, hiszen egy 20-30 perces töltés éppen elég egy gyors ebédhez, ezen kívül az éttermekben mosdó is található, amit a villanyautósok számos közterületen lévő töltőpontnál hiányolni szoktak.

(olvasónk fotója)

Hazánkban a Mobiliti lett a McDonald’s partnere a töltők üzemeltetésében. Pápán és Zalaegerszegen már állnak az oszlopok, de a bekapcsolásuk még nem történt meg, Ózdon, illetve Velencénél az M7 autópálya pihenőjében lévő étteremnél pedig megtörtént az előkészítés, így hamarosan sor kerülhet a telepítésre is.

(olvasónk fotója)

Velencénél a helyszín érdekessége, hogy ebben a pihenőben az autópálya mindkét oldalán 2-2 szolgáltató töltőoszlopa is megtalálható egymástól néhány méterre, így a kényszerű sorbanállásra és a műszaki hiba miatti ott ragadásra is kisebb az esély.

A Mobiliti a napokban érte el az 50.000 regisztrált ügyfelet, amit a cég egy ajándékkal köszön meg a felhasználóknak. A következő hétvégén péntektől vasárnapig (2022. május 13. 00:00 órától május 15. 24:00 óráig) megvásárolt Mobiliti kuponok még többet érnek. Az 5000 forintos feltöltés a szokásos 5200 Ft helyett 5500 forintot ér, a 100.000 forintos feltöltéshez pedig 8000 helyett 15.000 Ft, plusz egy Mobiliti-logós kábeltartó az ajándék.

Címlapkép: Marozsán János

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.