Jövő héten bemutatkozik a Volkswagen Passat elektromos utódja

Június 27-én, magyar idő szerint délután 2 órakor mutatkozik be a Volkswagen jelenleg ID. Aero fantázianéven futó tisztán elektromos modelljének előszériás változata, amelyet a hagyományos Passat szedán utódjának szánnak a németek. Ahogyan az ID. sorozat többi modellje, ez a villanyautó is a MEB padlólemezre fog épülni, de nem kizárt, hogy annak már egy továbbfejlesztett változatát kapja, aminek köszönhetően akár 700 kilométer fölé is nőhet a hatótávolság. Erről posztolt legalábbis Ralf Brandstätter, a VW vezérigazgatója még 2020-ban az ID. Aero kombi kialakítású változata kapcsán.

A jövő héten bemutatkozó jármű előszériás változat lesz, ami annyit jelent, hogy nagyrészt valósághűen tükrözi azt, amit gyártásba is fog vinni a Volkswagen, de apróbb módosítások még elképzelhetők. A végleges verzióról 2023-ban rántják le a leplet, a gyártásnak az emdeni létesítmény ad majd otthont. A modell Európán kívül az észak-amerikai piacon és Kínában is meg fog jelenni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.