Villanymotort kapnak a kínai rendőrök

Kínában bemutatták a CFMoto 300 GT-E névre keresztelt motorkerékpárt, amit kifejezetten a hatalmas városok rendőrségének terveztek.

Nagy sebességű, amerikai stílusú üldözésre nem alkalmas, de nem is arra tervezték.

Egész napra

A motor a 300-400 köbcentis kategória elektromos alternatívája, és kifejezetten úgy készült, hogy a sokmilliós metropoliszok rendőreit szolgálja ki. Végsebessége 120 km/h, és egy 16,8 kW (22 LE) teljesítményű villanymotor hajtja, így nem autópályás hajszákhoz való. A 150 kilométeresre ígért hatótáv viszont elég lehet a városokon belüli napi feladatok ellátásához, miközben lokális emisszió, zaj és vibráció nélkül suhanhat a rendőr. Hogy ehhez a 224 kg önsúly sok vagy kevés, az majd elválik.

CFMoto 300 GT-E

A motoros rendőr előtt 7 colos TFT kijelző kapott helyet, a motorra Bosch ABS-t is szereltek, és kulcs nélkül lehet indítani. Természetesen a sziréna és a villogó sem maradt le.

CFMoto 300 GT-E

Mint az Electrek megjegyzi, nyugaton is vannak már elektromos rendőrmotorok, de itt fordított volt az evolúció, egy civileknek szánt motort alakítottak át rendőröknek. Ez a motorkerékpár a rendőrségnek készült, de állítólag nem kizárt a polgári változat gyártása sem.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.