Főoldal » elektromos autó » Eltűnhet a fabetét a Model 3-ból

Eltűnhet a fabetét a Model 3-ból

A ráncfelvarrás felé robogó Model 3 kapcsán természetesen elég sok pletyka kering az interneten.

Az egyik legfrissebb, amelyet immár két, elvileg egymástól független forrás is megerősített, az utasteret érinti.

Öreges, prémium, vagy drága gyártani?

A pletyka szerint a Model 3 (és a többi Tesla) utasteréből már jól ismert fabetét kerül nyugdíjazásra a Highland projekt keretében, helyette pedig egy szövetszerű, újrahasznosított anyagokból gyártott műanyag-hab borítás kerül majd.

Az általában megbízható Teslás forrásnak tekinthető Chris Zheng, a gyártó autóinak szoftverfrissítéseivel foglalkozó notateslaapp.com egy független forrása is megerősítette.

Egyesek szerint a faborítás ma már öregesnek hat, és az új betét fiatalítja majd az utasteret, mások viszont már előre keseregnek, és azt mondják kommerszebb lesz nélküle az autó. Ha a fabetét helyett egy másik bevonatot alkalmaznak majd, akkor az nem feltétlenül teszi egyszerűbbé, gyorsabbá, vagy olcsóbbá az autó gyártását, de persze nem látunk bele a számokba.

Viszont ha a hármassal letesztelik a reakciókat és tiltakozásul nem szerveznek a rajongók élőláncot a gyárak köré, akkor ne lepődjünk meg, ha a Model Y is követi a szedán példáját.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.