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
auto
2024. 04. 25. csütörtök

Jövőképes cégautóflotta a Shell elektromobilitási megoldásaival

egyéb

A fenntarthatóság az elmúlt években a vállalkozások prioritási listáinak élére került. A cégek karbonlábnyomának csökkentésére irányuló tudatos erőfeszítések között egyre gyakrabban szerepel a járműflotta elektromos autókkal való kiegészítése vagy teljes átalakítása. Az elektromobilitás hozzájárul a vállalati dekarbonizációs célok eléréséhez, sőt javíthatja a cég megítélését, illetve munkaerővonzó képességét is egy 2022 végén készült McKinsey & Company tanulmány szerint.

A növekvő elektromos cégautóállomány, -flották kiszolgálására innovatív megoldás a Shell Recharge Solutions. Csabai Tamás, a Shell Fleet Solutions Üzletág vezetője elmondta:

„A Shell elektromobilitási megoldásai segítséget nyújtanak vállalati ügyfeleinknek az elektromos járművekre való zökkenőmentes áttérés és használat során. Célunk, hogy könnyen hozzáférhető, egyszerűen kezelhető, megbízható és költséghatékony szolgáltatást kínáljunk partnereinknek. Ezt a jelenleg csak szerződött ügyfeleinknek kínált megoldást terveink szerint a jövőben magánszemélyek számára is elérhetővé tesszük.”.

Egyetlen kártya minden igényre: Shell hibrid üzemanyagkártya

Különböző meghajtású járművekből álló flották esetén nincs szükség többféle üzemanyagkártya használatára, a Shell hibrid kártyával megoldható a hagyományos járművek tankolása, valamint a plug-in hibrid és elektromos autók töltése is. Az RFID chipes Shell hibrid kártyával további szolgáltatások is igénybe vehetők, így könnyen fizethető az autómosás, az útdíjak vagy a Shell töltőállomásain elérhető, a gépjárművek üzemeltetésével kapcsolatos egyéb áru vagy szolgáltatás. *

Egyetlen szolgáltatás, több mint 300.000 töltőpont Európában és itthon: Shell Recharge Solutions

A szolgáltatás több mint 1500 hazai és 300 ezer darabot is meghaladó európai töltőponthoz – köztük 350 kW teljesítményű gyorstöltőkhöz – biztosít roaming hozzáférést. Magyarországon az MVM Mobiliti, a TEA, a Chargecloud, a Drem Kft, a has.to.be, az Ionity, és a Virta üzemeltetők töltőpontjai érhetők el a Shell Recharge Solutions szolgáltatás keretében. Míg Magyarországon egyelőre csak az útközbeni, külföldön az otthoni és irodai/telephelyi töltésre is kínál megoldást a Shell. A Shell folyamatosan fejleszti saját hálózatát is Magyarországon, 2024 végéig a tervek szerint 40 hazai töltőállomáson lesz nagyteljesítményű töltő. 2025-ig pedig több mint 100 Tesco áruház parkolójában telepít EV töltőket a vállalat, hogy az ügyfelek vásárlás közben kényelmesen tölthessék járműveiket.

Egyetlen applikáció a töltés kezelésére és a töltőpont kiválasztására: Shell Recharge

Akár rövidebb vagy hosszabb útra indul a céges autó használója, a Shell Recharge alkalmazással egyszerűen megtalálhatja az útvonalához legjobban illeszkedő töltőállomást és valós időben ellenőrizheti a töltőpont elérhetőségét. Hibrid Shell üzemanyagkártyáját összekapcsolhatja az alkalmazással, és a szerződésében rögzített feltételekkel, utólag fizethet. Az applikáción belül ellenőrizni tudja a töltés díját, valamint elindíthatja és le is állíthatja a töltést. Az alkalmazás Android és iOS mobileszközökre is letölthető.

Egyetlen flottakezelői felület: Shell Fleet Hub

A flottakezelők egyetlen felületen egyszerűen ellenőrizhetik a költéseket, új kártyákat rendelhetnek vagy letilthatják a meglévőket. A Shell Fleet Hub használatával többet már nem kell különböző töltőhálózatok rendszereiből összekeresni a flotta egyes töltéseinek vagy tankolásainak bizonylatait, a számlázási időszakban történt összes tranzakció egy számlában szerepel, és egy helyről tölthető le.

A tájékoztatás nem teljes körű. További információ: Elektromobilitás a Shell kártyával vállalkozása számára | Shell Magyarország

* kártyabeállítástól függően