Villámtöltő nyílt Budapesten az Infoparkban

Új CHAdeMO rendszerű villámtöltőt avattak a napokban a budaepesti Infoparkban. A Nissan helyi központjának szomszédságában a Green Taxi és az irodaházakat üzemeltető Strabag együttműködésében állították üzembe a Nissan által biztosított töltőoszlopot. A régióban (Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország) már több, mint 100, idehaza ezzel együtt már ~12 CHAdeMO rendszerű töltő telepítését támogatta a Nissan a berendezés biztosításával. Ezzel a japán cég minden más gyártónál többet tett a villanyautózás terjedéséért.

Frissen avatott villanyautó töltő az Infoparkban - sajnos nem nyilvános
Frissen avatott villanyautó töltő az Infoparkban – sajnos nem nyilvános

A töltőt a sajtóben megjelent hírek szerint bárki ingyenesen használhatja, de sajnos a gyakorlatban ez nem igaz. A töltő indításához RFID kártya szükséges, amivel egyelőre csak a Green Taxi sofőrjei rendelkeznek. Az irodaházban kártyát ugyan nem tudtak adni, de arra bíztattak, hogy a Green Taxi biztosan kiállít egyet, ha igényeljük. Ez ügyben e-mailben megkerestük Lévay Zsolt urat a társaság szakmai irányítóját, akitől az alábbi tájékoztatást kaptuk:

Az Infoparkban található töltőállomásról megjelent, Ön által idézett információ sajnos nem a valóságot tükrözi. Ez a töltőállomás ugyanis nem nyilvános, hanem a Hauszmann Alajos utcaihoz hasonlóan magántuljadonban van, használatának szabályait ez esetben is a tulajdonos hozza meg. Cégünk több hasonló, saját tulajdonú töltővel rendelkezik a városban, ami a taxi flottánk kiszolgálását biztosítja. Ezekről ilyen téves információ nem jelent meg.
Az Infoparkban átadott töltőhöz kártyát igényelni “külsősöknek” sajnos nem lehet, használata a tulajdonos Green Taxin kívül az Infopark bérlőire korlátozódik. Amennyiben Ön, illetve cége az Infoparkban irodát bérel, úgy lehetősége lesz szerződéses keretek közötti feltételek mellett a töltőt használni.
Sajnálom, hogy a valóságot egyáltalán nem tükröző híradás jelent meg erről a töltőről, és bár mi nem tehetünk róla, szíves elnézését kérem.

EZT OLVASTAD MÁR?  Az Ionity is folytatja a magyarországi terjeszkedést
Jó párosítás(?): füstös dohányzóhely és füstmentes elektromos autó töltőhelye
Jó párosítás(?): füstös dohányzóhely és füstmentes elektromos autó töltőhelye

Elektromos autót használsz?